top of page
Image by Toa Heftiba
all-about-matcha-722x406.jpg

Den første omtale av helsemessige fordeler av grønn te dateres tusenvis av år tilbake i tradisjonell kinesisk medisin. Siden Matcha utnytter hele tebladet, får du full styrke av viktige vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter.

Matcha HELSE

 Hvorfor er Matcha så bra for deg?

  • Når du drikker matcha, får du en enestående mengde vitaminer, mineraler, antioksidanter, aminosyrer og mer. I gjennomsnitt er en porsjon matcha det samme som 10 kopper vanlig grønn te.

  • Med sine potente ernæringsegenskaper kan matcha te øke stoffskiftet, rense kroppen, roe sinnet, øke humøret og senke kolesterolet.

  • Matcha te gir vitamin C, selen, sink, magnesium, EGCG, fiber, krom m.m.

  • Studier viser også at matcha kan bidra til å øke immuniteten mot forkjølelse og influensavirus.

  • Kort sagt, matcha kan hjelpe deg til å føle deg bedre, tenke bedre og leve sunnere.

Utforsk mer om egenskapene ved å peke på symbolene under

Weightloss.png
Matcha te har nesten null kalorier, og er et fantastisk løft for stoffskiftet. For mange er den daglige dosen med konsentrerte vitaminer og mineraler akkurat det de trenger for å skape enzymer og endringer for å forbrenne fett. De unike forbindelsene fremmer utvidet energi og forbedret blodstrøm for å maksimere treningen. The American Journal of Clinical Nutrition fant at det å drikke matcha grønn te en gang om dagen øker frekvensen av kaloriforbrenning, også kalt 'thermogenesis'. Matcha grønn te har ingen av de negative bivirkningene forbundet med slankepiller og mer alvorlige kaloribegrensende dietter.
Fremmer vekttap
%E2%80%94Pngtree%E2%80%94medical%20virus
Matcha inneholder katekiner, en familie av polyfenoler som er kjent for å hjelpe til med kroppens antioksidantaktiviteter. Denne gruppen inneholder også det velkjente epigallocatechin gallate (EGCG). Som en av verdens mest potente antioksidanter reknes EGCG å redusere betennelse og beskytte hjertet og hjernen mot sykdom, og er potensielt lovende i studier mot kreft. EGCG er også med på å beskytte kroppen din mot de skadelige effektene av luftforurensning, skadelig UV-stråling og kjemikalier som brukes i vårt daglige miljø.
Matcha te har faktisk mange naturlig forekommende antioksidanter, ikke bare EGCG. Disse jobber sammen for å beskytte mot en rekke sykdommer og vanlige helseproblemer.
Styrker immunforsvaret
stress.png
Japanske Zen-munker var noen av de første som lærte om Matchas høye konsentrasjon av aminosyren L-theanine. Fordi det reduserer stress, og fremmer en følelse av fredelig fokus har det lenge har vært det perfekte hjelpemidlet til meditasjon. For den gjennomsnittlige personen er matcha utmerket for å bekjempe stress i det daglige. Enda bedre, den beroligende effekten induserer ikke døsighet, men i stedet et klart og våkent sinn og fokus.
Reduserer stress
Detox.png
Klorofyll er et naturlig molekyl som finnes i planter. Klorofyll gir planter den nydelige grønne fargen, og brukes til å omdanne energi fra solen til drivstoff plantene trenger for å blomstre og skape næringsstoffene vi trenger. Matcha grønn te har høye nivåer av klorofyll, en av naturens beste indikatorer for de høye konsentrasjonene av de viktigste forbindelsene. Tommelfingerregelen er å se etter den grønneste matchaen, som garanterer tonnevis av antioksidanter, polyfenoler og aminosyrer som regulerer stoffskiftet og renser kroppen fra innsiden og ut.
Naturlig detox
Energy.png
I motsetning til en kopp kaffe eller en energidrikk, lar matcha deg opprettholde en jevn strøm av energinivåer. Du vil ikke oppleve en energikrasj en eller to timer etter å ha drukket en kopp matcha, og i motsetning til kaffe og andre sterkt koffeinholdige drikker, vil du ikke få rystelser eller trenger å bekymre deg for hjertebank. Matcha er det perfekte drivstoffet før og etter trening. Når det konsumeres før en trening, øker det blodstrømmen til musklene, beskytter hjertet og øker tilgjengeligheten av det kritiske muskelbrenselet som kalles glykogen.
Økt energi og utholdenhet
Teeth.png
Matcha har antibakterielle egenskaper som hjelper til med å rense tannkjøttet og tennene, samtidig som det undertrykker gjengroing av skadelige bakterier som forårsaker hulrom og tannkjøttbetennelse. Enda bedre, matcha beskytter huden mot frie radikaler, de ustabile oksygenmolekylene assosiert med aldring, skadede celler og en svak glød.
Fremmer sunn hud
og tenner
Mental health copy.png
Konsentrasjonen av fysiologisk aktive aminosyrer som L-theanin og EGCG har positiv innflytelse på nevrokjemi. Disse forbindelsene er kjent for å virke på serotonin- og dopaminsystemene, og sammenlignes for å øke vår følelse av velvære og humør. I motsetning til kaffe som er som tomme kalorier og til og med kan gjøre angsten verre på grunn av et overskudd av koffein, gir disse nevromodulerende egenskapene en renere energikilde som til og med kan forbedre symptomer på depresjon. Næringsverdien gir også hjernen din sjansen til å skape flere nevrotransmittere naturlig.
Humør og velvære
Fertility.png
En sunn kropp betyr sunnere celleproduksjon, inkludert egg og sædceller. Godt studerte antioksidanter som EGCG funnet i matcha kan redusere farlig skade på DNA i cellene våre. Med sunnere reproduktive systemer kommer økt fruktbarhet og sunn graviditet.
Økt fruktbarhet
bottom of page